5.4.2012

Myöhässä

En ole koskaan osannut tehdä asioita, kuten muut. Jokaiseen elämänvaiheeseen on pitänyt aina kuulua jokin kriisi, vaihe, outous, epäloogisuus tai ihan vain oikein hyvä ketutus.

 Minun olisi pitänyt aloittaa bloggaaminen useita vuosia sitten - silloin kun puolison kanssa mietimme, että kyllähän tähän rintamamiestalo - farmariauto - kaksi kissaa ja koiraa -yhdistelmään vauvakin sopisi. Olisin voinut merkitä jokaisen ylivenyneen ja rasittavan epämääräisen kierron muuallekin kuin olkalaukussa kulahtaneeseen työkalenteriin, analysoida epäluulojani ovulointiin liittyen ja luonnollisesti turhautumistani siihen, että en toimi kuten muut. Tässäkään asiassa.

 Viimeistään blogi olisi pitänyt pystyttää, kun tikku näytti kahta viivaa. Otin siitä kyllä kuvan. Viivat tosin huomattiin kovin myöhään, kun lääkäritäti oli ultramasiinalla toosaani pahoinpidellessään vastikään kertonut, etten voi kyllä tulla ilman lääkitystä raskaaksi (mutta hän ei lääkitystä kirjoita, sillä ei halua olla missään tekemisissä riskiraskauden kanssa).

 En ole ottanut mahastani kuvaa joka viikko. Olen kyllä naureskellut niille, jotka ottavat. Sori. En myöskään ole kokenut tarvetta kirjata neuvoläkäyntituloksiani yhtään mihinkään - ehdin jo yhdeltä neuvolantytöltä vaatia kokonaan uuden kortin, sillä koin tehdyt merkinnät syrjiviksi ja ihmisoikeuksiani loukkaaviksi. En siis sitäkään osannut - mutta uuden kortin sain.

 Minä en ole raskauden toisen kolmanneksen aikana hehkunut energiaa, seksuaalista halua ja seesteisyyttä. Minä olen sairastanut helvetillistä masennusta, joka on ajoittain vienyt työkyvyn ja uhannut jopa henkeä. Että sekin meni päin persettä.
Viimeiselle kolmannekselle saavuttaessa isäni kuoli.

Olen niin huono äiti lasta kantamaan, etten edes muista mikä raskausviikko on meneillään. Olisi varmaan pitänyt ottaa niitä mahakuvia. Asianhan voi aina tarkistaa. Laskettu aika joka tapauksessa juhannusaattona.

1 kommentti:

  1. Ollaan vähän samiksia tässä suhteessa... Musta on otettu ehkä kaksi kertaa kuvia, en seuraa hulluna nauvolakäyntien lukuja, en muista raskausviikkojani - ja teen myös kaiken aina myöhemmin kuin muut, tietysti aina valtaisien kriisien kera. ;)

    VastaaPoista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.