15.4.2012

Laatu

Ahdistus on sanana ja ilmiönä kovin mielenkiintoinen. En ole edes varma olenko virallisesti ahdistunut, kun oletan, että ahdistaa niin ettei yksinkertaisinkaan toiminta onnistu. Oletan kuitenkin, että toimintakyvyn heikentyessä, paljon puhuttu elämän laatu heikkenee. Laadulla kun on merkitystä asiassa kuin asiassa, tosin harvoin kerrotaan, miten nimenomaan elämisen laatuun voidaan asiallisesti puuttua.

 Myönnettäköön, että tästä on saatana laatu kaukana, niin itseni kuin puolisonkin kannalta. Puhumattakaan kersasta. Ressukka pyörii niin hirveissä kortisolitasoissa, ettei siitä koskaan tule normaalia. Puoliso on paennut kotoa jo useamman kerran päivän aikana.

 Sunnuntai enkä pysty mihinkään. Miljoona tavanomaista pikkuasiaa odottaa huomiota; odottakoon kun käsienpesukin tuntuu ylivoimaiselta. Uloslähtemisestä tuskin tulee mitään, kipuja on kivasti, päiväunien ansiosta ensi yönä ei tarvitse nukkua. Sinänsä miellyttävää, että oletettavasti silmät kiinni arpomalla valitun lääkityksen lopetettuani loppui myös lääkkeen kumppani itsetuhoisuus.

 Kai tässä on elämänsä helvetin komeaan pakettiin ryssinyt; nitistään sen vankina nyt seuraavat parikymmentä vuotta ilman ulospääsyä. Kai katkeruudellakin on rajansa? Toivottavasti.

 Yritän etsiä kolkan, jossa istua hiljaa. Huuto kun säikyttää.

 Huomenna PÄÄSEN töihin.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että löysin blogisi! Olen toivotusti raskaana 9. viikolla ja voisin kuvitella jokaisen postauksesi olevan omalta näppikseltäni. Ahdistaa, vituttaa, masentaa ja tosiaan se käsienpesukin tuntuu suurelta ponnistukselta. Olen hoidossa vaikean masennuksen takia, mutta eipä paljon tunnu psykologitädin liirumlaarumit auttavan. Tämä auttaa! Tieto siitä, etten ole ainoa ja että tästä voi selvitä hengissä. Kiitos blogista, jatkan ehdottomasti lukemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tässä jokin aika lueskelin vanhoja tekstejä läpi ja mietin pitäisikö niitä poistella, melkein hävetti. No en perkele poista, raskausajan masennus ei ole häpeä, se on kammottava sairaus. Olen valtavan iloinen jos olet saanut näistä ujelluksista tukea.

      Et ole ainoa ja tästä selviää hengissä. Ahdistus helpottaa, lapsi muuttaa koko elämän ja sinusta tulee hänelle loistoäiti. Ei toki auta, kun lamauttava masennuspaska on niskassa, mutta siitä pääsee irti.

      Heittele ajatuksiasi jos niitä heräilee. Ja jaksa elää. Muista syödä ja juoda.

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.