10.7.2012

Arvostelu

Tänään oli jälleen käytävä neuvolassa. Ensi viikollakin on käytävä neuvolassa. Mahtaako jollakulla olla tietoa, kuinka saatanan usein siellä oikein on ravattava ja loppuuko se joskus?

"Saatte tulla vielä ensi viikolla, että tuo napa varmasti on sitten kunnossa." Joo, kiva. Siinä on nuppineulanpään kokoinen läikkä jotain, joka varmaankin huomiseen mennessä on hoitunut pois. Mutta on toki hienoa, että maailman tärkein asia on todellakin napa.

En edelleenkään käsitä neuvolan arvostelukierrosta. Miksi siihen vihkoon pitää joka kerta kirjoittaa lapsesta arvostelu. Lähinnä vastaava tulee mieleen koiranäyttelyistä. Esittelet hurttaa, joku asiantuntija kaivelee ja rassaa sitä vähän aikaa pöydällä ja lopuksi tungetaan käteen paperilappu, jolla ei tee mitään.

Kirjoittaisi edes lapsen painon ja pituuden lappuun, mutta ne kirjataan vain tietokoneelle. Äidille ei jää käteen muuta kuin kunnon vitutus ja "pirteä tyttö". Kai se on pirteä, kun se huutaa suoraa huutoa. Tuleeko minun tuntea ylpeyttä kivasta arvostelusta?

"Kuulutteko te kirkkoon? Eikö kumpikaan?"
"Joko sillä on nimi? Ihan virallinen nimi? Ai, ei ole vai."
"Vieläkö sä herätät sitä yöllä syömään, ei varmaan kannata." (En herätä, en. Se herää itse kahden tunnin välein.)
 "Onko sulla aikoja sinne psykpolille? Ai miksi ei?"
 "Etkö sä vieläkään osaa imettää makuulta?"
 "No eikö teillä ole mitään kysyttävää?"

Minä ahdistun siitä, että paikallaollessani koneelle kirjataan pitkät pätkät asiaa, josta minulla ei ole aavistustakaan. Mielestäni se on epäkohteliasta. Varsinkin, kun minulle jää käteen lappu, jossa lukee seuraava käyntiaika ja "iho siisti". Kuinka pitkästi sitä siistiä ihoa on tietokantaan rapsittava.

Tulee niin saatanan kytätty olo, että oksettaa.

2 kommenttia:

  1. Tuo on lääkärissä (ja muissa noissa terveystarkastamoissa) käydessä inhottavinta, että kovasti naputetaan koneelle jotain mutta sinäpä et saa tietää mitä siellä lukee. Se on epäkohteliasta etenkin silloin jos se näpyttelijä kiinnittää enemmän huomiota koneeseen kuin asiakkaaseensa.

    Ja mitä se viranomaisille kuuluu jos et kuulu kirkkoon? Ku rupesivat psyk-polista kyselee niin lupasko ne auttaa ajan saamisessa vai muuten vaan utelivat?

    Ai niin ja onneksi olkoon vauvasta. Oon jo pidemmän aikaa lueskellu tätä sun blogia, mut oon ollut tosi epäkohtelias enkä oo kommannu aikaisemmin. (Oon siis sun entinen kämppis :P)

    VastaaPoista
  2. Naputtelun tuloksethan saa oikein kotiin kannettuna luettavaksi ja vielä käännettynä omalle äidinkielelle, kun tajuaa vaatia. En tosin taida vaivautua, oletettavasti näin säästyy mielipahalta.

    Mielestäni kertoo henkilön ammattitaidosta, malttaako hän keskittyä asiakkaaseen sen vartin ja tämän jälkeen keskittyä kirjaamiseen, vai mennäänkö ruudun taakse piiloon uteluja huutelemaan.

    En kertakaikkiaan ymmärrä, miksi neuvolassa tiedustellaan meidän uskontoa/uskonnottomuutta. Ja muut kommentithan on aina sävytetty katkeruudella niiden palvelujen osalta, joita haen keskussairaalasta äidinkielelläni.

    Kiitos onnitteluista.

    VastaaPoista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.