3.7.2012

Perhevalvontakeskus

Eilen piti neuvolaan. Vierailu aiheutti luonnollisesti hieman stressiä, sillä en pidä kyseisestä virastosta. Imetyksne kanssa oli kikkailtavaa, ettei lapselta pääse saman tien perillä nälkä - kainalon alta kun on kodin ulkopuolella jokseenkin haastavaa lasta ruokkia (kiva kun on näitä vaihtoehtoja). Lasta oli luonnollisesti myös pestävä ja puunattava ennen näytillevientiä. 

Puolison oli tietenkin hinauduttava mukaan, minä kun en saa turvaistuinta kannella. En ole varma sallitaanko lapsi + olkalaukkuyhdistelmää. Oletan tosin etten revennyt. Heti alkumetreillä meni tietenkin häneksi, kun turvakaukalon kanssa piti säätää, tuuli helkkarin kovaa ja aurinko pyrki paistamaan pienen päähän. 

 Mutta se helvetin perhevalvontakeskus aka neuvola. Minussa on ilmeisesti ihan oikeasti jotain vikaa, kun en koko laitosta kestä, en sitten yhtään. Ensin siellä on rampattava näyttämässä mahaa ja kusemassa purkkiin ja vastaamassa tyhmiin kysymyksiin ja kantamassa mainosroinaa kotiin. Sitten sinne onkin vietävä lapsi, joka on riisuttava alasti ja kidutettava erilaisiin asentoihin ja eukon lässytyksiin. Kuten jo paikanpäällä ääneen arvelin, meni koko loppupäivä päin persettä. Niin minulta kuin lapselta. 

 Yritin kysyä neuvoa (kun kerran neuvolasta on kyse) imetykseen. Ihmettelin, miksi lapsi ei avaa suutaan riittävästi ja miksi ote alkaa aina hetken päästä lipsua. Rouva Täti arveli, että lapsi on vielä liian pieni imemään hyvin ja keskittyi rassaamaan napaa. Imetysasentoihin hän ei ottanut kantaa, ei tosin myöskään lapsen kynsienleikkuuseen (tekniikka kiinnostaa), mutta muistutti d-vitamiineista. 

 Puolisosta eukko meni jokseenkin sekaisin ja juoksi hakemaan ruotsinkielisiä paskaesitteitä (joita meillä jo on), kun on niin harvoin ruotsinkielisiä asiakkaita. Minä kun luulin, että suomenkieliset eivät seudulla juuri lisäänny. Lisäksi rouva Täti päätti neuvoa puolisoa lapsen kaksikielistämisessä. En saanut pidettyä enää turpaani kiinni, vaan kerroin, että toisella meistä on ihan kattavasti opiskeltuna kielitieteitä, että teoria on kiitos hallussa. 

Lapsi joka tapauksessa kasvaa ja on ohittanut syntymäpainonsa. Reippaasti. Olisi tuon sen naamastakin voinut sanoa. Kohta varmaan aletaan syyllistämään kasvu- ja painokäyrillä. 

Flunssaani, joka on sietämätön, kommentoitiin: "Joo, tuo kesäflunssa kestää tosi pitkään." Jätin antibioottien ruikutuksen sikseen. 

Kotikäynnillä neuvolantäti kielsi tärkeänä meiltä yhdynnät. "Vaikka sieltä alaalta ei olekaan mitään tullut, niin ennen jälkitarkastusta ei sitten saisi yhdyntöjä harrastaa." 
Pitääköhän sille soittaa ja kysyä lupa jos näissä univeloissa joskus vielä panettaa? 

Olen nukkunut viime yönä yhteensä 4,5 tuntia. Lapseni on syönyt tänään kuusi kertaa. 

5 kommenttia:

  1. Usko tai älä, kyllä se imutekniikka siitä kehittyy. Sama ongelma oli täällä myös, mutta nyt tarttuu kimppuun kuin sika limppuun. Tosin taitaa sen verran ympäristö (neuvolan nallekuva) jo kiinnostaa, että lipsumista on havaittavissa siitä syystä.

    VastaaPoista
  2. No hyvä. Onhan tuo syötetty tälle päivää vasta 13 kertaa. Oletan lapsen kasvavan.

    Mun mielestä se neuvolan nallekuva on niin loputtoman karsea, että hienostelin ja tilasin nätimpiä. Mitä ihmettä on tapahtunut sille vanhalle kunnon grafiikalle: punainen tausta, keltainen pallo ja mustat pisteet silmiksi. Miksi se kuva on pitänyt tyylitellä pilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en tiedä, mut vauva on siitä silti innoissaan. Jokeltaa ja hymyää sille jopa enemmän kuin äidillensä...

      Poista
    2. Kyllä se imetys alkaa vielä sujua helpommin. Alkuun se on opettelua molemmille. Meidän neuvolasta sai sen perinteisen naaman. Esikoisen kanssa pahimpina päivinä
      suunnittelin sen kiinnittämistä omaan naamaan ;) Imetystukipuhelimeen suosittelen soittoa. Osaavat asiansa ja pelkkä murteiden itkeminen sinne voi jo auttaa. Sieltä saa vinkkejä ilman syyllistämistä.

      Poista
  3. No ei tää mun Turun murteeni nyt niin paha sentään ole, että sitä olisin itkenyt, vaan murheiden.

    VastaaPoista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.