12.11.2012

Sohjo etc.

Onks tää nyt sitä tehokasta vaunuilua, mitä neuvolasta suositeltiin (kun tiedustelin milloin vatsalihaksille saa tehdä muutakin kuin joskus todeta, että ne oli)?

Kotikadulla. Sohjo jäätyi - vihreää traktoria ei näy. 

Lumi meni jo (toivottavasti se ei lähiaikoina palaa), mutta antoi kivasti esimakua siitä, mitä tuleman taas pitää. Onneksi on ne Kuomat (Prisman lastenosastolta neljä vuotta sitten hankittu, pelittää edelleen), joilla ei välttämättä kaadu, kun voi lisäksi roikkua vaunun aisassa kiinni. 

Pelkään kovasti, että kantamisesta on täällä periferiassa luovuttava talveksi - juuri kun löysin vanhan jättimäisen talvitakkini, jonka alle mahdumme molemmat sisävaatteissa, investoin kantokauluriin (halvempi kuin kantotakki) ja totesin, että homma toimii - jee! Jos en tosiaan lumi maassa pysy pystyssä edes vaunun kera niin kantaminen taitaa jäädä kauppakäynteihin - parkkiksella liinaan ja takaisin. 

Olen muuten hiljalleen oppinut rajoittamaan vauvan ylenpalttista pukemista, mikä on kyllä edelleen haastavaa. Tässä taannoin sulloin sen vaunuun nukkumaan nollakeliin toppahaalarissa, parissa sisävaatekerrassa ja luonnollisesti makuupussissa - ja kansi päälle. Sille tuli aika kuuma. Vetelee hirsiä kuistilla tälläkin hetkellä jalassaan villasukat, päällä fleecehaalari ja makuupussi - ja luukku kiinni. Eli edelleen mahdollisesti liikaa, mutta en sentään tunkenut sitä kahteen haalariin, kuten vielä viime viikolla. 

Mieleni tekisi kipaista reissussa Keski-Suomessa tai pääkaupunkiseudulla, mutta mukavuudenhaluni vie ylivoimaisen voiton. Vaikka automatkasta saattaisi selvitä (ainakin kohti itää), pelkään perilläoleskelun sekoittavan rakastamani rutiinit ja rituaalit niin pahaan solmuun, ettei siitä ikinä toivuta ja menehdymme kaikki univelkaan.

Väittävät reissuilun olevan helppoa ja hauskaa - varsinkin kun lapsen ruokailusta vastaa vielä hinkki, joka on yleensä aina mukana. Kuitenkin on havaittavissa, että tytär on joko herkkis tai me käydään liian vähän yhtään missään, sillä vierailu esmes naapurikylän Paukkuliinin luo saattaa aiheuttaa niin hurjan viriketulvan, että siitä uuvutaan ja kipistellään vaikka kuinka hurjasti. Myönnän, että olemme puolison kanssa lapselle varmasti melko ankeaa seuraa.

Siirryn pesemään keittiön. Sitä ennen käyn vähän tökkimässä kuistilla mahtaako lapsi olla ehkä kuitenkin vähän kylmissään. 

6 kommenttia:

 1. Mjoo, viriketulva saattaa hyvinkin jättää jälkensä. Kun vauva oli vielä kovin pieni ja nukkui vain, onnistui automatkailu hyvin. Nykyään ei tee mieli lähteä mihinkään pitkälle, takapenkin mölinä kun saa mielen sekaiseksi.

  Hurjaa menoa on luvassa täällä maalla jatkossakin. Ehkä myös suklaakakkua, jos tulet tarpeeksi ajoissa. Muutoin emäntä voi löytyä keittiöstä naama ruskeana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että naama ruskeana. Jestas. O_o

   Vauva jokseenkin onnistuneesti autoilee - johtunee saakelin kovaäänisestä naftakoneesta (eli en ehkä kuule sen kipinää), mutta reissaaminen arvelluttaa yhä. Ja on niin pimeetä ja ankeeta ja väsyttää aina jne.

   Poista
 2. Noi teidän kärryt on kyllä tosi hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, kiits. :D

   Piti tietenkin keväällä samana päivänä ottaa ja tilata vauvalle kiesit ja isälle hautamuistomerkki. Totesin, että minähän en lasta mustiin kärryihin laita. Ja näillä mennään. Näkyy kuulemma kivasti pimeälläkin.

   Poista
 3. Munkin on monesti pitänyt kehua noita teidän vaunuja! Ne on hienot!

  Meillä ulkomaailman viriketulva aiheuttaa monesti ylenpalttista tissillä roikkumista. Automatkat menevät kyllä ihan jees.

  Mullakin taitaa jäädä se pääkaupunkiseutu haaveeksi toistaiseksi, kun en taida uskaltaa reissuun kaksin kääpiön kanssa ja koko sakki ei oikein voi lähteä tuon yhden elukan häiriökäytöksen takia. Huoh.

  Mua kanssa vähän pelottaa mitä tuosta ulkoilusta tulee talvella. Täällä saa välillä aurausta odotella ja välillä sitten on tiet niin peilijäässä, että huhheijaa.

  VastaaPoista
 4. Hee, onneksi meillä on hienot kiesit, joiden aisassa roikkua kun muut liukastelevat turvalleen peilijäillä. Ulkoilu talvella on muutenkin stanasta, aina tulee kauhee hiki ja saa pelätä että nivuset repee.

  Joo, meillä ei ole toivoakaan, että päästäisiin koko porukka reissuun ennen kesän mökkireissuja. Isännän duunit ja elukkalauma on jokseenkin haastava yhdistelmä (paitsi kesällä, kun tuon karjan voi ottaa mökille mukaan).

  Luuhataan siis kotona.

  VastaaPoista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.