7.11.2012

Lämmitin

Talvi saapui kuvottavan aikaisin ja havaitsin kauhukseni, että ahkerassa käytössä olevat hinkit tarvitsevat lisälämpöä ulkosalla (ainakin mikäli ei vielä nollakelillä hotsita pukeutua siihen paksuimpaan toppaviritykseen).

Paniikissa otin ja improvisoin:

Läpät, verkkopankkitunnukset antamassa kahvitahran kera mittakaavaa. 
Jos joku haluaa tehdä perästä, niin eioovaikeeta.
Tarvikkeet: Sandnes Alpakka, noin 10 g. Jotkut puikot.
Ohje: Luo sopiva määrä silmukoita. Neulo niin pitkälle kuin vauva antaa, päättele silmukat isän vaihtaessa vaippaa. Toista imetyksen jälkeen. Sullo rintsikkaan - ei jäädy lapsen ateria pakkasessa.

Kovasti kun olen taipuisa kaikenlaiseen hifistelyyn, inspiroiduin lämmittämään hinkkejä muullakin kuin hätäpääratkaisulla:

Projekti pannulappu x 2 
Keksin siis, että virkkaamalla saa juuri oikean muotoisen ja melkoisen tiiviin lämmittimen aikaiseksi. Langaksi valitsin jämäkorista sitä jo kertaalleen mainittua babymerinoa, että olisi pehmoisaakin. 

Projekti on kestänyt kohta kolme viikkoa. Puolikas läppä valmiina. Saattaa olla että luovutan ja käyn jossain ruskovillan verkkokaupassa törsäämässä veronpalautuksia. 

Miten ihmeessä vauvallinen ehtii tai voi ähnäillä käsitöiden parissa? Porkkanaraasteenkin valmistus tuottaa ajoittain hankaluuksia vauvan viihdevaatimusten takia. 

2 kommenttia:

 1. Mä osaan virkata ainoastaan yhden asian: lasinalusen. Voiskohan samalla kaavalla pyöräyttää parit hinkinlämmittimetkin? :P Olen meinaan miettinyt ihan samaa, että kohta alkaa jäätyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni lasinalunen käy oikein hyvin hinkinlämmittimeksi. Harkitsin nimittäin hätäpäissäni myös lapasia.

   Pitäisikö lämppärin olla koko hinkin kokoinen vai riittäisikö pienempi pyörylä, jos oikein paukkupakkasille meinaa pihamaalle..

   Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.