16.10.2012

Lausunto

Eilen saapui mainosten seassa kirjekuori poliisilta. Päättelin sen sakkolapuksi, vaikken mielestäni ole täräytellyt kovin pahaa vauhtia peltipoliisien ohitse. Ei ollut sakko, mikä sinänsä on näillä rahoituksilla varsin miellyttävää. Oli kuolintodistus ja paperi, jonka mukaan kuolema on loppuun käsitelty. Onko? 

Ei mennyt kuolinsyylausunnossa kuin seitsemän kuukautta, luvatun kuuden sijaan. Ihan hyvä. En ala näissä ympyröissä tuloksia ruotimaan, ei se kenellekään kuulu, mutta tunnen jonkinlaista pientä ylpeyttä siitä, että alkoholi ei johtanut kuolemaan. Eihän isä enää pariin vuoteen juonutkaan. Samalla ahdistaa, koska kivutonta tuskin on loppu ollut. Ja pysäyttihän lausunto taas sen äärelle, mitä isän elämä viimeiset vuodet oli - toisaalta kirkasti, mitä elämä olisi ollut. 

Paperi, jossa summataan ihmiselämä on raaka. On pakko etäännyttää itsensä. Sain itseni kiinni siitä, että ihastelin lääkärin kirjoitustyyliä, sen selkeyttä ja hyvin ristiriitaiselta tuntuvaa kaunistelematonta hienovaraisuutta. Teksti kertoo havainnot, ei ota kantaa. Harvinaista luettavaa. Oikeuslääkärin lausunnon toivoo sellaista olevan. 

Teki mieli itkeä, mutten itkenyt. Söimme vääntämääni avokadopastaa (joo, oli pakko kokeilla SITÄ, ihan syötävää) ja minä lueskelin isälleni syötettyjä lääkkeitä ja hänen sisäelimiensä kokoja. Vauva mölisi sitterissä. Teki niin saatanasti mieli itkeä ja huutaa ja rikkoa tavaroita ja PURKAA, mutten edes raivonnut. Ajoimme naapurikaupunkiin ostamaan koiranruokaa. Keli oli kirkas, kaunis ja raikas. 

Muistuttaisin, että kotiin kuoleminen on aina poliisiasia. Valtion kyydillä pääsee avaukseen, jonka tulokset toimitetaan omaisille. 

Mulla on ikävä isiä. 

6 kommenttia:

  1. Voi sua! Virtuaalinen halaus täältä, jos se nyt mitään lohduttaa. Ikävä on ja pysyy, mutta kai sen kanssa oppii elämään. (Pakkohan se on.) Onneksi edes kaipaus on kaunis, jos ei elämä sitä aina olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee. Ikävä vaanii ajoittain kulman takana. Hyvä, että vaanii. Tekee meistä ihmisiä.

      Poista
  2. Tekstitasolle huomaan kiinnittyväni minäkin. Tämä postaus liikutti minua, on jotenkin karu ja kuulas.

    Halaus.

    VastaaPoista
  3. Voimia. Ikävä aaltoilee joskus odottamattomastikin, mutta ei tosiaan välttämättä ikinä katoa kokonaan.

    Mä olen välillä ikävöinyt sitä isää, joka oli joskus kauan, kauan sitten. En osaa yhtään arvioida, miten reagoin, kun hänestä aika jättää.

    Kevennys: mietin pitkään, että mitä SITÄ avokadopastaa. Tänään selvis sattumalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai tässä on totuteltava tähän aaltoiluun ja siihen, että niitä pikku ikäväaaltoja voi ihan oikeasti tulla pitkäänkin. Mikä ei välttämättä ole lainkaan huono juttu - jotenkin armollisempi kuin torninkorkuinen suruseinä.

      SITÄ avokadopastaa. Mä oon kato niin sisällä somessa ja ties missä, että luin hesarista kyseisen pastan olevan SE juttu. :)

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.