10.6.2012

Säilö

Hirvittävän muutaman päivän kestäneen ahdistuskiukkuitkuvitutushelvetin päälle söin suurehkon pizzan ja puolikkaan vesimelonin - olo on toistaiseksi parempi. Ilmeisesti fyysinen kuvotus jotenkin kumoaa psyykkisen kuorman ja olo tasapainottuu. Siinä jollekulle gradunaihe.

 Suunnatonta ahdistusta olen repinyt viikko tolkulla siitä, mihin lapsi laitetaan sen saavuttua kotiin. Kuten sanottua, pinnasänky tuli talon mukana, mutta se ei mahdu mitenkään hyvin ja kivasti makkariin. Puoliso otti ja käänsi sängyn (se antiikkirotisko ei ole ihan kevyimmästä päästä), mikä oli sinänsä hyvä idea, mutta aiheutti lievän maailmanlopun, koska järjestys on nyt ihan paska enkä kestä mitään ja nyt se pikkusänky ei ainakaan mahdu mihinkään. Hele.

 Alakertaan lainattu kehto osoittautui paskamaiseksi kattoonpultattavaksi - kiitos 80-luvulla remonttia tehneen ääliön. Kipsilevy pitäisi kieltää. Että se siitä. En nauti riskistä, että kersa tömähtää kehtoinen päivineen lattiaan.

 Kelan pahvilaatikkokin tuli heitettyä keräykseen (teki mieli iskeä mukana koko sisältö). Paineen ja vitutuksen ja kiukun keskellä sain kuitenkin mielestäni loistoidean.

Bilteman puutarhakärry. 
Kelan laatikossa tullut patja osuu melkein sentilleen kärryn pohjalle (pari senttiä kutistettavaa). Päädyt irtoavat kätevästi jos lapsella onkin yllättäen pituutta ja liikuttelu on näppärää (tosin kolisee). Korkeus jokseenkin matala, mutta ajattelin kokeilla kissalla onnistuuko nostelu myös makuuasennosta. Pehmoviritystä kehiin ja vot! Ei tarvitse läksiä dyykkaamaan sitä FPA-laatikkoa. 

 Jos idea on paska, siirtyy kärry takaisin puutarhahommiin ja lapsi kainaloon tms. Tosin eikö lapsi tarvitse jonkin säilytyspaikan, eihän sitä voi jatkuvasti kantaa (asia, joka on toki hyvä ottaa huomioon viisi vuorokautta ennen leikkausta). 

 En ole tohtinut avautua äitiyspakkauksesta ja sitä kohtaan tuntemastani inhosta ja katumuksesta sen kummemmin, sillä olen mielestäni jo ihan riittävän epäkiitollinen paskiainen. Kuitenkin on jäänyt kiinnostamaan, että onkohan joku jossain saanut sen muovilakanan palasen suorakaiteen muotoisena. Minä olen erittäin kehno leikkaamaan suoraan saksilla ja kadehdin suunnattomasti ihmisiä, joilla tämä taito on, mutta sen verran jännää jälkeä on meille saapunut lakanapalanen, että on tainnut olla pahempi darrapäivä projektityöntekijällä pakkaustehtaassa. 

 Keskityn pysyttelemään yhtenä kappaleena. Aion tänään syödä ihan helkkaristi sipulia, chiliä ja ruisleipää. Eikös nekin kohta kielletä. 




5 kommenttia:

  1. Mun mielestä mainio idea tuo kärry siis ainakin teoriassa. Pystyy vetämään perässäkin pitkin kämppää. Ja eikös kaikki fiksummat väitä että vauvat rauhoittuu liikkeessä just.. Eli jos lapsi huutaa niin kärreihin vaan ja vetelee kotona kärrejä perässä vaan. :D
    (Kerro ihmeessä jälkeenpäin miten vörkkii! Käyn vielä itekkin hakemassa meille tuollaset kärrit..)
    Ja mitä tulee kelan tarjoamaan laatikkoon ja sen sisältöön niin mullakin olisi siitä mielipidettä kerrakseen, nimenomaan näin jälkikäteen sen saaneena myös. Ennen sen saapumista postiin ja sieltä kotiin laatikko tuntui hienolta ja mystiseltä. En tiedä mitä sitten oikein odotin laatikosta ilmestyvän.. Mutta tosiaan kiittämättömältähän ei saisi vaikuttaa. '

    p.s meillä tuo muovilakana oli suorakaiteen muotoinen, mutta omituisen pienen kokoinen palanen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei auta kuin testata kärryä. Ihan kohtuullisen pesän siihen rakensin ja testiryhmä kissi (miten se perkele voi nukkua kaikessa, mihin vauva on tarkoitus asentaa) on tilanteen hyväksynyt.

      En kertakaikkiaan vieläkään pysty suhtautumaan neutraalin viileästi kelan lootan sisältöön. Siitäkin huolimatta, että toki sisälmys tuli verkkosivuilta jo etukäteen vakoiltua, pettymys ja kiukku ja syletys oli aivan hirveä.

      Poista
    2. Tuskinpa kärry sitten ainakaan epämukava on vauvallekkaan jos kerran kissakin siellä viihtyy :)

      Kelan laatikon sisällys oli täälläkin selvillä jo ennen sen saapumista, mutta kun se kotona korkattiin auki niin blaah.. Suurinta osaa vaatteista ei varmasti tule koskaan puettua edes lapsen päälle, veikkaisin. Makuupussi, harsot, peitto ja lakanat tulevat käyttöön. Muusta sisällöstä en niin mene vannomaan..

      Että kiittämätön paskiainen on sitten täälläkin. Kaikkein typerintä tässä on se, että ihan itse valitsin pakkauksen tietäen sen sisällön vaikka olisin voinut valita äitiysavustuksen myös rahallisena korvauksena..

      Poista
  2. Se kelan laatikko ei meillä ollut hitti, sen sijaan vuokrattava (kotiinkuljetus alle 24h tilauksesta, pelastus!) Vaavi-ensisänky oli superhyvä ekat 2kk (erityisen kiva ekat viikot kun oli paikat rikki niin ei tarttenut nostella lasta matalalta ja pystyi rullaamaan sängyn sinne missä itsekin oli). Nyt yöllä heilutellaan käsiä ja möyritään niin ettei tossa itseään kolhimatta nuku, mutta päikkäreitä silloin tällöin :) Plussaa myös että tosta pääsee helposti eroon kun vuokra-aika loppuu http://www.vaavi.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, niillä on noinkin nopea toimitus. Hyvä tietää. Kiitokset!

      Toki olen Vaavia muutamaan otteeseen tiirannut, mutten ole uskaltanut läksiä tilaamaan. Sänky pääseekin listalla heti kakkoseksi. Jos puutarhakärry ei toimi, tilaus vetämään. :)

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.