26.2.2013

Soppa

Maailma on mullin mallin sillä keitin eilen herkullista soppaa maa-artisokista. Ei käynyt mielessä, että herkun takana olisi piileskellyt jotain helvetillistä.

 Se alkoi iltasella kummalla kuplinnalla. Tuntui kuin olisi raskaana. Potkuja, pieniä, hämmentäviä potkuja, kuplia. Koin lievää paniikkia kunnes piereskely ja kunnon vatsanväänteet pääsivät käyntiin. Itse olisin ne oikein kivasti kestänyt, mutta kas kummaa samaa soppaa nautti iltapäivällä myös vauva. Valvottiin sitten yöllä oikein kunnolla, kuistilta kuuluu tasaista piippausta ja aamuista matollakierimistä säesti tehokas rupsuttelu. Reppana.

Maa-artisokka on herkkua, mutta se saattaa puolison googletuksen mukaan aiheuttaa vatsanväänteitä. Emme nauti ainesta hetkeen. Ärsyttää. Ja voi olla, että joudun hankkimaan yhden kusitikun varmistaakseni, ettei käynnissä ole jokin semineitseellinen sikiäminen. Kun se kierukanasennusaikakin heltisi. Kunnallisella kierukan saamisessa kestää siis ainoastaan 10 viikkoa. Näppärää.


Narttukoira palasi juoksuevakostaan. Uroskoiralla sekosi pää. Olen pitänyt niitä erillään, mikä on hankalaa. Uroskoira piippasi toissayön lohduttomana ja oksensi kuin paloletku pitkin makkaria puolison lähdettyä töihin. Olin tosi hyvällä päällä. Herra epileptikon jalostusarvo pamahti miinuksen puolelle ja ongin kasvattajalta luvan poistaa sen pallit. Pitäisi jaksaa soitella elukkalääkäreitä läpi, mikä on omalta osin haastavaa - kunnantohtori puhuu saksaa ja ruotsia, lähin edullinen yksityinen puhuu saksaa ja ruotsia. Mä en jaksaisi sönkätä asiaani. Kiva tää kansainvälinen Pohjanmaa.

Olen opetellut sitomaan lapsosen selkään liinalla. Se on helpompaa kuin luulisi, mutta vaikeampaa kuin miltä se näyttää. Itse sidonta onnistuu, mutta kiristely on perseestä varsinkin jos lapsi kiemurtelee. Vauvalla tuntuu joka tapauksessa olevan hauskaa selässä matkustaessaan - ainakin se paapattaa iloisesti ja kiskoo mua korvista. Ulkoilemaan en vauva liinassa vielä uskalla, mutta esimerkiksi ruokaa laittaessa on kätevää, kun tyttären voi ripustaa hetkeksi pois jaloista tai käsistä.

Kaikilla on vissiin joku hiihtoloma. Mulla on kylmä kun tuulee ja talo falskaa.
Kun on nukkunut huonosti tuntuu siltä kuin silmälaseissa ois ihan hirveästi tahmaa koko ajan.

Mulla oli eilen niin tylsää päiväuniaikaan, että vaihdettuani fleecehaalarin play layerin nepparit, korjattuani parit pöksyt ja ommeltuani pitkään liinaan keskimerkin, otin ja laitoin naamaan meikkiä.

2 kommenttia:

  1. Hui, sullon ollut tylsää! :D

    Maa-artisokka on namia, harmi vain että pikkuisen vuoksi. Jospa ei paukuttaisi kohtuuttomasti.

    Mä tein lauantaina tyhmän siirron ja käytin koiran irtolenkillä jossa se vetei pari kiloa hevosenpaskaa naamaariin. Porukan ollessa lauantana kännisä ja talon ollessa täynnä ihmisiä ja koiria, päätti tämän meidän paskantaa matolle. Oli kyllä päässyt ulos, mutta kun se hevosenpaska. Pojan kummisetä huomasi asian ja hivautti koiran ulos kyykkimään. En muista kuka sotkun siivosi, mutta matto on puhdas.

    Mää en hiihtolomista tiedä kun jokainen päivä on samanlainen. Ainoa missä se näkyy on ensi viikon kahvakuulan puuttuminen mun viikko-ohjelmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulloli ihan tolkuttoman tylsää. Sainpahan samalla ajettua uudet silmälasit sisään (joo, tiedän, ettei imettäessä saisi tilailla uusiaa, mutta samat vahvuudet on pelittäny jo piiitkään ja olen myös vakuuttunut, että kotimaisilla optikkoliikkeillä on salaliittoja ja kartelleja - siispä tilaan lasini aina ulkomailta halavalla).

      Unohdin varmaan mainita, että narttukoira palatessaan otti ja vetäisi ripaskat olkkarin matolle, joka onneksi oli ikeaa ja muutti roskikseen. Oli sen sortin tavaraa, ettei kuuraamalla lähde.

      Mä en oikeen muista mikä päivä tänään on, varmaan joku arkipäivä kun ukkokin on töissä.

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.