1.1.2014

Tyhjänpäiväistä lätinää

Kas, vuosi vaihtui. Tuttuun tapaan en todellakaan kertaile viime vuonna nähtyä, koettua saati tunnettua. Jos joskus saisi vaikka teetettyä kasan valokuvia. Sitä (ja kuvien käsittelyä) odotellessa varastoin ne pätevästi odottamaan sitten-joskus-päivää pikku kovalevylle.

Vuosi vaihtui rakettien paukkeeseen kauhuissaan herännyt pieni tytär kainalossa. Joka kerta kun nurkissa räjähti, pieni puristi kättä vain kovempaa. Välillä nappasi huikan maitoa, sitten taas tärisi. Olo oli tietenkin itsellä liikuttuneen, kiukkuisen, raivostuneen ja turhautuneen välillä. Teki mieli painella naapuriin ja repiä nuorisolta silmiä päästä. Tyydyin raivoamaan aiheesta someen. Naapurinemäntä on fb-kaveri. Huomautettakoon, että lapseni ei ole kovin ääniherkkä: meillä on kaksi hävettävän äänekästä koiraa.

Mielestäni raketeista sietäisi jo luopua kokonaan. Kaupungeille järjestettäväksi kello 18 ilotulitus lapsiperheille, känniääliöille sitten puoliltaöin.

Uuden vuoden aattona puoliso postitti laatimani työhakemuksen ansioluetteloineen. Katsotaan tärppääkö. Meikäläistä kokeneempaa ja pätevämpää eivät kyllä hommaan löydä, mutta saatan olla liian kallis. En siis ehkä luuhaakaan kotona kesään tai syksyyn saakka. En ole vielä päättänyt kumpaa toivon enemmän - pääsyä pois kotoa vai pudotusta maan pinnalle -> pysy kotona.

Kävin aamulla lapsen kanssa puistossa. Kasasin pihasta kasan rakettikeppejä ja muovi&pahvisontaa. Puistossa oli kivan lokakuinen tunnelma. Täytyy muistaa ottaa ensi kerralla hiekkaleluja mukaan, ei tullut mieleen, että tammikuussa voisi leipasta parit hiekkakakut.

Haluaisin vielä huomauttaa laarin äärelle haulla "hautaristi koiralle" päätyneelle internetin käyttäjälle, että kannattaa miettiä, oliko koirasi varmasti kristitty. Useimmilla eläinten hautuumailla toivotaan, että muistomerkiksi valittaisiin jokin muu kuin uskonnollinen symboli.

4 kommenttia:

  1. ma inhoon niita raketteja, onneksi taalla ei kauheesti paukutella, saatiin nukkua onnellisesti koko sakki, koira ja lapsi mukaanlukien, vuodenvaihteen yli. Ensin niita raketteja varkataan kiinalaisilla hikipajoilla pienilla sormilla ja sitten rajaytellaan sormet ja silmat paskaksi ja roskataan tienoo ja saikytetaan koirat ja lapset, niin ja miksi ihmeessa. Sen lisaksi arsyttaa etta maiden pitaa oikein kilpailla silla kuka suoltaa eniten rahaa televisioitaviin ilotulituksiin, mahtavaa, ei olisi varmaan parempaa kayttöa niillakin rahoilla, huh tulipas nyt oksennettua tanne, sorry ja hyvaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin oksennettu! :)
      Kaikki raketeissa ärsyttää, nyt saa väistellä niitä hitaasti lahoavia jämiä, joita on joka paikka tursullaan. Niin - edelleen tienoo ryskää ajoittain - ilmeisesti koulut eivät ole vielä alkaneet, mutta vanhemmat ovat palanneet töihin.

      Poista
  2. Toivottavasti tärppää töiden suhteen!

    Valokuvat on muuten yks mun pahimpia kompastuskiviä. No, toisaalta niitä ei ole enää niin kamalaa liutaa kuin joskus ennen muinoin, kun fiksuna likkana jätin parin vuoden varmuuskopiot ottamatta ja meni kovalevy ja paukahti. Mutta. Kyllähän niitä kuvia kertyy. Ja mä olen onneton pistämään niitä roskiin, vaikka olisivat miten epäonnistuneita, joten jos joskus sais teetettyä, niin urakka olisi melko muikea.

    Meillä tuo jannu yrittää vieläkin asettua olkkarin löhötuoliin katsomaan raketteja, mutta kun ei niitä vaan enää näy. Olin varma, että se ei myöskään nuku yötään, mutta eipä herännyt kuin kerran yhdentoista maissa eikä tuntunut pelkäävän. Mutta munkin puolestani vois olla jotkut tulitukset kaupungin puolesta ja muilta raketit pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä otan aina reippaasti kuvia, että varmasti edes joku onnistuu. No järkkärillä se on ihan järkevää, mutta tolla luurilla ei. Kun on viisitoista täsmälleen samanlaista kuvaa lapsesta ja se on kaikissa yhtä söpö, niin hohhoijaa. Onneksi tallennustilaa on.

      Äänimaailma on vähän toisenlainen vanhassa puutalossa ja kerrostalossa. Veikkaan, että oltaisiin saatu ihan rauhassa nukkua jos olisi betonia ympärillä, mutta hirret päästää yllättävän paljon ääntä läpi. Varsinkin kun ne saatanan raketit räjäytetään kahden metrin päässä seinästä. Vituttaa vieläkin. Päästin kyllä koirat pihalle huutamaan oikein aikaisin aamusta. Tiedän kokemuksesta, että se saattaa vituttaa krapulaista.

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.