14.1.2014

Nakkiviha

En juurikaan tunne suurta inhoa muita elintarvikkeita kuin etikkasäilykkeitä kohtaan. Poikkeuksen tekee nakki. Olen kersasta asti niitä vihannut, jos pitää miettiä inhokkiruokia, niin ykköspaikan jakavat nakkikeitto ja -kastike. Hyi helvetti. Puoliso ostaa paketillisen (sentään snelkun) nakkeja itselleen uudeksi vuodeksi. Maistan joka toinen vuosi ja se riittää. 

Lapsiperheissä käsittääkseni harrastetaan paljonkin nakkeja. Mikäs siinä, en nyt jaksa niiden ravintosisällöstä vouhottaa, jokainen voi sen lirpakkeen itse lukea ja päättää onko jees vai ei, se ei ole mun homma. Lapsi ei ole kotimme nakkivajeesta johtuen saanut vielä nakkia maistaakseen. Sen sijaan uskollisena Lidlinkävijänä kehitin makkararuoan, joka on talvinen, helppo ja ihan syötävä. 

Papuwurst

Paketti Fränkische Bratwursteja (Lidlistä saa, varmaan muualtakin)
Papuja (reippaasti. esim kaksi tölkillistä go greenin papumixiä, käytännössä puolisen kiloa)
4 dl vettä
1,5 dl ohrahelmiä
1 sipuli kuorittuna, kokonaisena
pari valkosipulinkynttä
1 rkl siirappia (sokerikin käy)

Kuori bratwurstit ja pätki suunnilleen sentin paloiksi. Huuhdo pavut vedessä. Iske kattilaan. Lisää kattilaan vesi, ohrahelmet, kokonainen sipuli ja valkosipulit. Lorauta päälle töräys siirappia. Kun ihan kaikki on lastattu kattilaan, iske se levylle. Kuumenna niin, että kiehuu, sitten käännetään lämmöt pienelle ja annetaan olla. Tuntikin varmaan riittää, puolitoista on parempi ja kaksi vielä parempi. Kun hotsittaa syödä, poista sipuli ja valkosipulit. 

Tarjoile raikkaahkon salaatin kanssa. Porkkanaraastekin toimii (ja uppoaa yleensä lapseen). 
Toimisi varmaan uunissakin, mutta olen uunin suhteen ajoittain laiskalla päällä. Pinaattia ajattelin pari köntillistä iskeä pakkasesta sekaan seuraavalla kerralla. 

2 kommenttia:

  1. nakkeja enemmin inhoan MAKKARAA, makkarakastike tai makkarakeitto hrrrrr kylmia vareita, nakkikastike ( kalkkunanakit) viela menee, siis sellainen tomaattinen mutta nakkikeittoa olen suunnitellut tekevani kohta 3 vuotta, jotta voittaisin kammoni sita kohtaan, enpa ole tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No makkara on kyllä karsea elintarvike myös, mutta nakki vie mun kirjoissa voiton. Olen kyllä syypäänkin löytänyt, kouluhan se siellä taustalla kummittelee. Se nakkikastikkeen haju joka toinen maanantai saa vieläkin voimaan pahoin. Siis minut, joka tykkään ihan kaikesta ruoasta.

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.