11.4.2013

No se välikausi

Välikausineitsyenä koen valmistautuneeni orastavaan kauteen osin erinomaisesti - toisaalta olen muutamien yksityiskohtien suhteen erittäin hämilläni.

Perusasiat ensin:

Toimin yleensä kriisien keskellä erinomaisesti. Mitä kipeämpää paskaa niskassa - sitä rationaalisemmin ja tehokkaammin suoriudun. (Kyllä, olen jo vuosia seuraillut YK:n vapautuvia duuneja - saattaisin pärjätä, mutku tota lasta ei oikein voi hinata mukaan - duunipaikat on muuten koodattu: family / no family. Niissä family-paikoissa pitää hanskata ranskaa tai arabiaa.)

Käyn toisellakin sivuraiteella:

Teini-ikäisenä faijan oleskellessa katkolla muiden katkottavien kanssa järjesti katkoa ylläpitävä taho perhepäivän. Siellä sai ihmetellä muita juoppojen läheisiä oikein silmästä silmään ja pääsi tapaamaan faijaa (selvinpäin)  koulutetun päihdetyöntekijän läsnäollessa/johdolla.
Tämä Koulutettu Päihdetyöntekijä kertoi ensiksi yhteisellä luennolla (aiheesta millaista on elää alkoholistin kanssa, voi VITTU!), että hän on sokeririippuvainen ja vuoden sisällä parantunut sokeririippuvuudesta ja laihtunut yli kymmenen kiloa ja perhekin häntä nyt rakastaa. Olin joo 15-vuotias ja kelasin, että ole ämmä hiljaa. 15 vuotta myöhemmin olen edelleen samaa mieltä - tosin nyt sanoisin sen ääneen ja pyytäisin selvittämään, miten Koulutettu Päihdetyöntekijä kehtaa verrata alkoholismia kaikkine sosiaalisine haittoineen sokeririippuvuuteen, jonka ainut haitta on perseen leviäminen (ja hampaiden reikiintyminen & diabetes).
 Noh, henkilökohtaisessa tapaamisessa Koulutettu Päihdetyöntekijä katsoi parhaaksi kouluttaa minua ja piirsi oikein paperille, että millaisia alkoholistien lapsista tulee:

  1.  Pelle
  2.  Alisuoriutuja
  3.  Pärjääjä
  4.  Ylisuoriutuja 

Että siitä sitten valkkaamaan! Silvuplee! En tiijä saako valita useampia.

Mutta sellainen muisto päideriippuvaisen perheen tukemisesta 90-luvun lopulta.


Eteisessä roikottelen jo kuukausia sitten vuodenajoista tietoisena hankittua kuorihaalaria, jonka sisuksiin on kiinnitetty fleecehaalari. Tämä on ilmeisesti se välikausipaketti. Kuoriosa ei pidä vettä niin tehokkaasti kuin jotkut toverinsa, mutta arvelin, että tuo ei vielä tänä keväänä (mikä kevät?) vesilammikoissa ui. Syksy on eri asia, mutta pahoin pelkään, että koon 68 pläjäys ei tuolloin enää mahdu.

Haalariasiat on siis kunnossa (myös kantohaalari, mikä on mahtava, koska normihaalarien lahkeet on aina ihan pirun lyhyet). Pipoja on jos jonkinlaisia itse värkättynä ja ostettuna; on trikoota, merinovillaista aviatrixii, kypäräsorttia jne .

Kysynkin siis:


  1. Millaiset välikausikäsineet tuollainen pieni tarvitsee? Kai se haluaa jo hiljalleen alkaa käpälöidä asioita pihalla. Ja hiekkalaatikkokin saattaa ilmaantua pihaan Katumuksen avustamana. 
  2. Millaiset jalkineet tuollainen pieni tarvitsee? Kävellähän se ei osaa, villasukkia piisaa, kantamiseen on lämmikettä. Mutta jos se saa päähänsä möyriä maastossa? Pitäiskö hommata optimistikumpparit vai tunkea ne kauheat äitiyspakkaustöppöset kinttuihin ympäri vuoden? 
  3. Miten pieni suojellaan auringolta ja kuinka ryppyotsaisesti aurinkoon tulee suhtautua? Ulkoillessa käytössä on ne karseet Julbot. Hankinko läjän uv-suojattuja vaatteita/hamppuvaatteita/hamppukantoliinoja vai annanko olla ihan letkeesti vaan. 
Lapsi on muuten maitoallerginen. En halua soittaa aiheesta neuvolaan. 


Nyt mää imuroin ja teen vähän töitä kun toimintakyky tuntuu olevan olemassa - olisi edes puoli tuntia.

10 kommenttia:

  1. Sori ma en tieda valikausivaatteista juuri mitaan vaikka kylla taallakin sataa ja kura roiskuu. Meilla oli ne aitiyspakkauksen töppöset paljon kaytössa ja hyvat oli, sun tyttö on viela sen verran mini etta ulkoilee kai rattaissa tms. joten kunhan pysyy lampimana ja kuivana niin se riittaa. Meidan tyttö ei kiinnostunu möyrimisesta ennenkun oppi kavelemaan ja ne töppöset pysyy mun mielesta aika hyvin jalassa. Hanskoista ma tiedan vaan kokemuksen perusteella sen verran etta pienille on hankala löytaa hyvia, jotka ei tipu tai sellasia jotka ei olis niin rohmuja etta ne vaan hairitsee, eli meilla ne lensi yleensa kaaressa kun tyttö oppi nykimaan ne irti. Aurinkolasit ja me hirviöt on kaytetty myös apteekin aurinkorasvaa, mieluummin sita kun etta palaa kai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuinenhan tuo on - mulla lienee ajantaju sekaisin, eihän tuo tosiaan muuta kuin liinassa/repussa tai vaunuissa kökötä ja silloinkin tulee useimmiten saman tien uni. Että jätän ehkä ne kumpparit hommaamatta. :)

      Aurinkolasit joo, pysyy päässä nykyisin joskus. Aurinkorasvan puolelle alan kallistua minäkin - teillä sitä varmaan tarvitaan eri tahtiin kuin täällä. Viime kesä me oltiin kyllä vaan sisällä.

      Poista
  2. What, tääh, maitoallergia?

    Mulla meinas ensin tulla pieni "iik, välikausi" -hysteria. Vähän aikaa googletin haalareita, sitten totesin, että paskat, saa pärjätä viime syksyn haalarilla (joka ei pidä vettä eikä tuulta eikä mitään). Inhoan koko välikausi-sanaa! En ajatellut antaa tuon möyriä ennen kuin vasta kesällä, joten en varmaan hanki edes erityisiä käsineitäkään. Mut siis käsineet on ihan hiton ongelmalliset, ostin tällekin parit ohuemmat viime syksynä eikä ne sitten loppupelistä edes mahtuneet käteen kertaakaan.

    Saako valita kaikki noista alkoholistin lapsi -rooleista?

    Aurinkorasva on itselläkin mietinnässä. Että ekoillako vaiko eikö. Ja musta ne Julbot on jotenkin coolit. Vaikka varmaan olis pitänyt älytä hommata Babiatorsit, niin sit olis oikeesti cool.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan itse otin ja diagnosoin, että maitoallergia. Innostuin taas vetämään viiksijogua ja rahkaa - neiti pieree kuin paperitehdas ja maha menee jökille. Kun jätän itse maitotuotteet pois maha on kunnossa. En keksi muutakaan. Pitäisi kai testata jollain korvikepuurolla kuten lastenlääkäri ehdotti, mutta ne on mun mielestä vastenmielisiä. Lehmänmaitoahan tuo ei ole muuten ko tissin kautta tislattuna saanut.

      Mä en oo varma saako valita kaikki roolit, mutta mielellään ottaisin kaikki. Tai pelkän pellen.

      Just ko pääsi turvaistuimista pitää siirtyä aurinkorasvoihin. Tosin mähän en niitä tarvi - oon konttuurissa koko kesän.

      Poista
  3. Meidän mukula veti talvellakin välillä kävellen sellaisilla samantyyppisillä töppösillä, ku äitiyspakkauksessa on. hyvin pelitti :) Hanskat on kyllä ongelmalliset. Nuo pienet tuntuu vihaavan niitä ja tokihan niiden kans on vaikeaa touhuta. Vinkkasin hysteriapäissäni oman tonttini puolella Reiman hanskoista. Ne on aika norkeat ja niillä pystyy tarttumaan asioihin, jos vaan saa ujutettua peukun paikoilleen ja löytyy sopivan kokoiset. Itse sorrun yleensä ostamaan ihan liikaa kasvunvaraa.

    Mukula oli viime kesänä reilu puolivuotias ja ostin yv-suojallisen lierihatun. Oli aika ankea kesä (onneksi - hatun päässäpysymisaste oli aika lähellä nollaa), hatulla ja pitkähihaisilla vaatteilla pärjättiin eikä taidettu lotrata aurinkosuojilla. Pääasia lienee kuitenkin estää palaminen keinolla ku keinolla :)

    Meilläkin on julbot, tosin ihan naarmuilla olevat (jäivät kertaalleen mm. vaunujen renkaan alle soratiellä). Ostin myös babiatorsit ja täytyy kyllä todeta, että ovat ihan paskat. Eivät pysy päässä millään. Uudet julbot siis harkinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta hanskavinkistä. Tiirasin niitä innoissani reiman verkkokaupassa, mutta aloin epäillä kokoja. Niiden haalarithan on ihan valtavia.

      Seikkailin seuraavaksi hönönä PoPin äärelle. No en saatana maksa kolmea kymppiä vaunuilijan välikausihanskoista.

      Kävin hommaamassa ihtelleni uusia ulkoiluhousuja ja löysin Lassien välikausih anskat hirmusöpönä pinkkinä kätevällä vetoketjulla - hintaa 8€. Että mennään niillä.

      Lierihattu on hommattava. Viime kesän kaikki ihanuudet on aavistuksen liian pieniä (viime kesänä niihin piti tietenkin hukkua).

      Poista
  4. Äitiyspakkauksen töppösillä möyri maassa tuo meidän poika alkuviikosta, ja toppahanskoissa toistaiseksi. Minkään hanskojen se ei anna tosin olla kädessä vaan repii ne hampailla pois. Haalarista en tiedä yhtään mitään, meillon joku prisman haalari tolla ja luoja tietää mitä laitan sille päälle kun vielä lämpenee. Julbot löytyy, se puri niihin naarmuja kun erehdyin antamaan sen sille viihdykkeeksi että saatiin ne kamppeet päälle. Vauvojen pukeminen on niin arsesta, minen jaksa. Voiks se vetää trikoissa, krokseissa ja hupparissa niiko äitisä :D

    Ääh, mikä maitoallergia? O_o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitiyspakkauksen talvihaalari on meitin minitapaukselle edelleen ihan järkyttävän suuri. Onneksi mun mutsi hommasi justiinsa prismasta ällösöpön kettutoppahaalarin, jota ei ole montaa kertaa käytetty. Vaunuissa tuo on aina fleecehaalarissa ja makuupussissa, autossa on lämmin - pari fleecepukua riittää. Hämmentävää.

      Vauvojen pukeminen on kiemurtelun lisääntyessä kauheaa. Kylässä se on ihan järkyttävää. Enkä koskaan tiedä onko liikaa vai liian vähän. Eilen oli liikaa.

      Äitiyshousut, huppari ja kroksit tai kumpparit. Tyylilyyli olen.

      Maitoallergiasta yllä.

      Poista
  5. hanskahomman hoidin silleen, että haalarin (vesipilariarvo 10 000, ei löytynyt muuta) hihoissa on noin metri ylimääräistä. kätevää. julbotkin hommasin, sellaiset joissa on vaaleenpunaista <3 kolmoskokoa eli en tiedä mitä se sit käyttää, kun on oikeesti 2-4-vuotias.

    alkoholistin lapsi -lotossa sain minäkin näemmä täysosuman, kaikki neljä ruutua voin raksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hassumpi hanskahanskaus (ehheehehe, ammun itseni). Meillon kanssa kolomoskoon julbot - optikon mielestä ne oli parhaat. Onneksi hain liikkeestä enkä tapani mukaan tilannut - ykköset olisin tietysti hamunnut.

      Onnea neljä oikein rivistä! Voittona itsetuntemusta.

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.