25.4.2014

Pysäkki

Olemme sairastaneet jo pitkään. Minä olen edelleen nuhaköhäinen, kirveleväsilmäinen ja poskiontelopaineinen, mutta tytär on myös kipeä. Kamalan kipeä. 

Viikonloppuna alkanut kuume alkoi lapsella toissapäivänä jo laskea, mutta sen tilalle livahti helvetillinen kohtausyskä. Yskä, nuha, onnettomat unet ja oikeasti kauhean kipeän oloinen väsy lapsi saivat aikaan sen, että soitin paikalliselle lääkäriasemalle mahtaisiko olla aikoja, lähinnä korvien tarkistukseen. 

Olihan siellä. 

Mikäpä siinä, lapsi kainaloon, mies mukaan ja lekuriin. Perillä lapsi väsähti jo ihan kunnolla, lääkäri säikähti kasvoihin ilmestynyttä ihottumaa ja läimäisi käteen päivystyslähetteen. Kysyi vielä ollaanko liikkeellä autolla (no ei kun fillarilla, stana, tuodaan sairasta lasta näytille) ja vannotti, että nyt sitten kovaa kyytiä sairaalaan. 

Saatoin ajaa ylinopeutta keskustan läpi, ainakin kiroilin ja tööttäsin autokoulun autolle, joka tukki sairaalan risteyksen, kyttäsin peilistä lasta takapenkillä: onko se tajuissaan, eihän sitä nyt vain oteta minulta pois. 

Perillä palvelu oli tuttuun tapaan kehnoa. Päivystyksen tilat remontissa, sentään odottaa ei tarvinnut. Lastenlääkäri saapui pikaisesti, oli huolissaan, mutta jo hyvin varhain totesi, että kyseessä on hyvin epätodennäköisesti toisen lääkärin säikäyttänyt sairaus. 

Meningiitti. 

Poskiin noussut pistemäinen ihottuma. Se johtuu kovasta yskästä. Ei tappavasta bakteeritulehduksesta. Verikokeissa kaikki viittaa ärhäkkään virustartuntaan, jonka hoitoon käy parhaiten tulehduskipulääke. Tänään lapsi söi jo lautasellisen lempiruokaansa (eli sitä ainutta einestä mitä meille ostetaan) maksalaatikkoa. 

Viime yönä ei paljon nukuttu. Yskiminen tekee hirveän kipeää, se repii pienen hereille unesta itkemään. Sylissä oloa vähän helpottaa. Nukkukoon sylissä vaikka viikon, kunhan on olemassa. Pieni, lämmin, pipisurkea rakas. 

8 kommenttia:

  1. Hui, samaa sairautta säikyin minäkin kun luin tuohon ihottuma-kohtaan. Onneksi nyt kyse kuitenkin ihan muusta.
    Paranemisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en osannut stressata tai kauhistella kun en tapojeni vastaisesti etukäteen googlaillut yhtään mitään muuta kuin lapsen flunssanhoito-ohjeita. Meille ei missään vaiheessa kerrottu mitä epäillään, mutta se nyt selvisi hyvin pienellä vaivalla.
      Onneksi on ihan tavis flunssa. Inhottava, mutta tavallinen.

      Poista
  2. Hui kamala!

    <3

    Minä niin tiedän tuon hädän tunteen!

    VastaaPoista
  3. Hädän tunne jää pitkäksi aikaa silloinkin kun hätää ei lopulta ollutkaan... äidin vietti ja vaisto pitää omansa hengissä on voimakas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiljalleen alkaa pahin laantua, mutta edelleen pitää välillä pysähtyä ja puristaa lasta vähän kovemmin omaa rintaa vasten, kuiskata, että olethan siinä aina.

      Poista
  4. Huh, aivan hirveä tilanne varmasti! :( Toivottavasti helpottaisi pian <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpottaa jo kovin ja vihdoin on päästy hiekkalaatikonkin liepeille tylsyyttä huokailemaan (siis minä) ja kakkuja leipomaan. Huh & puuh.

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.