5.5.2014

Erite

Eikä mennyt edes viikkoa lääkärikäynnistä ja säikähdyksistä kun lapsi alkoi oksentaa. Ja voi pojat, että se oksensikin. Vuorokauden. Ja minä pyykkäsin, lapsen vaatteita, lakanoita, sohvan päällisiä, tyynyjä, peittoja, omia vaatteita, puolison vaatteita, pyyhkeitä, kaiken. Oksennus loppui, lapsi reipastui vuorokaudeksi, kunnes alkoi ripuli.

Perjantaina minä kävin hurtan kanssa pitkästä pitkästä aikaa oikein ihanan pitkällä lenkillä, jonka puolivälissä oikein mietin, että onpas harvinaisen hyvä fiilis tepastella reippaaseen tahtiin, kyllä kulkee. Kotona iski veren maku suuhun. Vartissa pää pönttöön ja siitä se lähti.  12 tuskallista tuntia helvetillistä kipua vatsassa ja selässä, eritettä roiskumassa kahdesta päästä viidestä kymmeneen minuutin välein. Järkyttävä jano. Yhden aikaan yöllä toivoin jo kuolevani oksentaessani samaa vesilasillista uudelleen ja uudelleen ja yökkien päälle happoja. Kolmen aikaan sai jo hetken nukuttua. Seuraavana päivänä pyykkäsin jälleen.

Kahteen päivään meillä ei ole kukaan ripuloinut eikä oksentanut, tosin puoliso ei ole vielä osallistunut hupiin. En malta odottaa.

Nyt olisi oikeasti ihan valtavan mahtavaa, jos kukaan ei pariin kuukauteen tursuaisi yhtään mitään eritettä yhtään mistään ruumiin aukosta. Kuudessa viikossa on käyty läpi kaksi vatsatautia ja kolmen viikon flunssa.

Lapsi tankkaa tissiä kuin viimeistä päivää. Tekee vissiin uutta suolistoflooraa tuhoutuneen tilalle ja kiskoo vasta-aineita. Hyvä niin, mutta vielä potkii oma nestehukka - pakko juoda koko ajan.

Voisko tämä tautitilanne rauhoittua hetkeksi? Ois kiva.

2 kommenttia:

  1. Tautisia täälläkin; eka se traaginen tampesterin oksennusripulisetti, päälle nuha kunnes koitti koko perheen ripuli ja mulle lisäksi poskiontelotulehdus. On nannaa. Tänään lapsi on ollut ihana höpöttävä itsensä, nyt ei tarvittas mitään tauteja muutamaan kuukauteen!

    Rassuja noi pienet kun ne oksentaa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ainakin syksyyn saakka voisi olla ihan rauhassa ilman yhtään mitään suppoja tms. vaativaa. Tikkejäkään ei kaivata.

      Pienet on ihan kamalan reppanoita oksentaessaan. Mutta kyllä sitä on itsekin. Edelleen nousee karvat pystyyn teidän reissua ajatellessakin. Hyi helvata.

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.