3.5.2013

Pipivali

Vauva on kipee ja mä oon vähän kipee. Eli meillä on maailmanlopun nuha. Tiedän nuhan alkuperäislähteen ja olen aavistuksen katkera, mutta yritän olla aikuinen ja tiedostava ja tajuta, että näitä nyt on ja tulee ja menee vielä ainakin miljoona.

Kurjasta olosta on (kai) se ilo, että voin ihan rauhassa kököttää koneella sen sijaan, että piiskaisin itseäni paiskomaan kuulaa tai läähättämään vastaavaa. En kipeenä viitsi. Pitäisi toki imuroida ja kuurata keittiö, mutta eiköhän nekin ehdi.

Muutamia konttauksia kontannut lapsi käytti eilen nuhanenäistä keskittymiskykyään hyväksi ja ryhtyi konttaamaan ihan asiakseen. Itse vietin eilisen olkkarin lattialla kiipeilytelineenä kollegani pahvilaatikon kanssa. Konttaamisen ohella kun seisominen on mahtavaa. Olen varovaisen yllättynyt lapsen harkitsevaisesta laskeutumiskyvystä.

Makkari haisee ihan grilliltä, koska uskon sipulipropagandaan. Normioloissa yliherkkä hajuaistini tulee vihaamaan sipulihoitoa varmasti heinäkuulle saakka, haju kun pinttyy aina.

Poden aavistuksen huooa omaatuntoa siitä, että iskin lapsen kuistille nukkumaan pipistä huolimatta. Toisaalta, ei se kuumeinen ole ja saapahan kiskoa unta pää kunnolla korotettuna.

En ole saanut tehtyä pihalle ja pihan koiranpaskalle yhtään mitään. Stressaa vähän. Tosin ilmeisesti elo on kuitenkin niin stressitöntä, että stressaan jo jonkin verran reilun kuukauden päässä häämöttävää neuvolakäyntiä ja vikalistan pituutta.

Milloin vappukoristeet pitää purkaa pois?

6 kommenttia:

  1. Hei, me iskettiin lapsi pihalle nukkumaan, kun sillä oli kuumettakin. Mieluummin nukkuu pikku kuumeen pois (sisällä se ei nuku) kuin valvoo ja kitisee. [Kovassa kuumeessa lapsi nukkui myös sisällä.]

    Paranemisia! Mun täytyy rientää, ny se heräs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Yritin sitten aamupäiväunille tuossa hyvillä mielin nukuttaa pariksi tunniksi. Naapurin (oikein hyvä naapuri) isäntä katsoi parhaaksi ryhtyä korjaamaan harrikkaa. No se niistä unista. Pelottaa, että jokseenkin impulsiivisen "vitun kusipää, lopeta jo!" - huutoni kuultiin. Lapsi kiljui vaunussa ja mä oon aika saatanan väsynyt.

      Hyvä on ärsy. Ja miksi nämä flunssat kestää niin pitkään?

      Poista
  2. Poika sai isältään pienen flunssan ja lämpöä. Ei vaikuta vauhtiin yhtään, unet maistuu normaalin huonosti oltiin missä tahansa.

    Meidän takapiha on kuvotus, tai ainakin osa siitä on, kaikki sonta kun on nakeltu sinne... Yök.

    Meidän lapsi ei osaa laskeutua kunnolla, naamallaan on vähän väliä, tosin yleensä oon ottamassa kiinni. Kaippa se jossain vaiheessa oppii.

    Jee, konttaamalla pääsee niin lujaa! Melkein lujempaa ko äiti, jonka polviin sattuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytynee paskan kanssa vielä vähän odotella, että kuivaa kunnolla. Helpompihan se on sitten haravoida ja päästellä jämien yli ruohonleikkurilla.

      Toivottavasti teilläkin tervehdytään pian.

      Poista
  3. Meillä on pojan 1-vuotiskoristeet edelleen paikallaan. Meni eskarilaisen synttärikoristeina ja vappunakin. Toimivat varmaan kesäkoristeinakin...

    Pökäleongelmaan odottelen innostusta minäkin. Toivon yhtäkkistä yöpakkasta, jonka jälkeen kovahkot pökylät olisi näppärä haravoida ojaan. :D

    VastaaPoista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.