22.8.2012

Nuha

Tyttärellä on nuha. Se on kamalaa. Lienee saanut tartunnan isältään, jonka yllätin niistämästä muutamia päiviä sitten.

Yöllä nokka oli kauhean tukossa ja aiheutti meteliä. Itse metelinokan unia ei tilanne juuri häirinnyt. Sen äiti vähän itkeskeli huoltaan mm. tukehtumista koskien ja valvoi ajoittain puhelimenvalossa hengitystä tarkkaillen.

Vauva otti ja nukkui koko päivän. Huolestuin lisää. Parhaimmillaan se pysyi hereillä kymmenisen minuuttia ennen simahdusta. Ei leikkiä, ei hassuttelua, intensiivisestä vuorovaikutuksesta puhumattakaan.

Puolison tullessa töistä olin jo varma, että tytär on rikki. Kuumemittarin kanssa sähläys ja tulosten arviointi googlen avulla osoitti normaalilämpöä.

Seurusteluhetki isin kanssa päättyi mahtavaan pörinään pöksyissä. Lapsi tursusi kakkaa tunnissa neljä vaipallista ja virkistyi huomattavasti. Helpotti.

Että meinasin sitten hyökätä päivystykseen nuhaisen ja kakkaa hautovan lapsen kera. En hyökännyt. Olen varsin tyytyväinen päätökseen. Heti kun tottuu hetkeksi lapsen tiettyyn käytökseen ja rutiiniin menee koko homma ylösalaisin ja siinä sitten tutistaan epävarmana ja hädissään, kauhuissaan siitä mitä vaurioita vauvalle nyt on aiheutettu. Paras olisi siis totutella siihen, että mikään ei päde - paitsi hetken.

Tytär on pesulla isin kanssa. Nuha vaivaa edelleen, mutta hauskaa kuuluu olevan.

Kaipaan edelleen jotain vouhotettavaa.

4 kommenttia:

  1. Tää on niin huomattu. Mä olin tässä yksi ilta heilumassa hysteerisenä niistimen ja suolaliuoksen kanssa, kun poikasella oli hitusen eritettä nenässä. Ehdin jo diagnosoida siitäkin parit pitkäaikaissairaudet. :P

    VastaaPoista
  2. Nyt valvotaan kun pienet jääkylmät kädet huolettaa, villasukat ei pysy jalassa.

    Onkohan sillä nyt se uhkailtu sydänvika? Vai pitäisikö se ottaa oman mahan päälle nukkumaan?

    Argh!

    VastaaPoista
  3. Meillä myös vauvalla kylmät sormet, varpaat ja nenänpää vaikka kuinka pukisi. Kauhua aiheuttaa myös välillä kun pieni vetää maitoa henkeen ja alkaa köhiä ja väri muuttuu kasvoilta.

    Pullosta maitoa saadessaan tämä hotkii holtittomasti ja viime yö oli ahdistava kun pienen hengitys rohisee kaikissa muissa asennoissa paitsi pystyssä. Nenä ei minusta ole tukossa joten kyse tuskin on nuhasta.. Kyllä näitä huolia osaa repiä ties mistä. Rohina loppuisi jos vauva saisi kaiken maitonsa rinnalta mutta tällä hetkellä en pysty nahattomien nännien vuoksi antamaan omaa kuin pumpattuna (lisää syyllisyydenaiheita)

    VastaaPoista
  4. Voi rohinavauva ja äitiparka. Tunnen edelleen varpaissa asti nahattomien nännien tuskan. Miesten mielestä kuulemma paperihaava tekee karsean kipeää. En uskonut, että nännit voivat parantua ennen kuin itse näin.

    Kiva, että sullakin on kunnon syyllisyydenaiheet. Itse ryvin viime yönä aikani syyllisyyksissä, kun lapsi nukkuu sivuvaunussaan 30 sentin päässä äidistä, eikä kainalossa poski tissiä vasten. Vielä vuosi sitten olin ihan kiva ja järkevä.

    VastaaPoista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.