24.8.2012

Mysteerit

Äitiyttä on nyt reenattu reilut pari kuukautta (oikeastaan oikeammin melko tasan sen kaksi kuukautta, sen verran pihalla olin ensi viikot). Olen ajoittain jokseenkin ylpeä ja tyytyväinen selviytymisestä näinkin pitkälle. Muutos ja kasvun vauhti hämmentävät jatkuvasti. Unenpuute hämärtää toimintaani, ilmaisuani, ajattelua, oletettavasti myös älyä. Että sinne meni. En kovin mielelläni aja enää pidempiä matkoja (kuten entinen työmatka naapurikaupunkiin), keskittymiskyky on todellakin semihumalaisen luokkaa. Varsinkin näillä 4,5 tunnin ruhtinaallisilla yöunilla. Tyttärellä oli nuha ja nälkä ja kylmät kädet. 

Siitä huolimatta, että vanhemmuus on parantanut perheemme tiedonhakutaitoja ja -tehokkuutta (äiti googlettaa puhelimesta suomeksi ja läppäristä saksaksi, samaan aikaan kun isi tarkistaa samat haut ruotsiksi), on huomattavasti asioita, jotka edelleen aiheuttavat pohjatonta epävarmuutta, ja joihin ei ole löytynyt vastausta (vastaushan saattaisi kätevimmin löytyä soittamalla jollekulle lisääntyneelle toverille). 

1. Miksi lapsen pikku kädet on välillä aivan jäässä? 
2. Miten saada villasukat (ja muut sukat) pysymään jalassa?
3. Mitä sille pitää pukea? 
4. Kaikki kakasta. Heti kun sitä kuvittelee ymmärtävänsä se muuttaa väriä, koostumusta, määrää, hajua tms. 
5. Uni. Miksi se nukkui viime yönä muttei tänä yönä? 
6. Mikä viikonpäivä tänään on? 
7. Onko se roskapussi, joka mulla on kädessä jo viety pihalle? 
8. Joko mä kävin vessassa? 
9. Onko me käyty tällä viikolla kaupassa?
10. Oliko se pieru vai kakka? 

Naapurikylän Paukkuliinin kera harkittiin josko itkuiluun kehittäisi koomaäidin check-listin. 

- Tutti?
- Vaippa?
- Nälkä?
- Väsy?
- Kuuma?
- Kylmä? 
- Tylsää? 
- Joku muu, mikä? 

Mahtaako listasta uupua jotain? Vien maanantaina painoon jos muistan. 

Miksi roikun koneella, kun voisin olla nukkumassa? Tytär on nimittäin päikkäreillä vaunuissaan (harkitsin jo niiden poismyyntiä). 

4 kommenttia:

  1. Yksi itkun syy voi olla myös "vauvavaiva" eli joku selittämätön syy, miksi itkettää ja kitisyttää. Ikuisia mysteerejä nuo kysymykset. Jos keksit, miten sukat saa pysymään jaloissa, niin kerro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, totta! Vauvavaiva, iskäviihde, iskäohuono, kipeä pieru... Tarkistuslistalle saattaa tulla mittaa.

      Sukkaprojekti on työn alla (valokuvineen). Tänä yönä pysyivät villikset jaloissa aavistuksen verran naftin unihaalarin ansiosta. :)

      Poista
  2. Mä olen suunnitellut käyttäväni jeesusteippiä niihin sukkiin (nimimerkillä viime yönä vauva ei nukkunut kun onnistui potkimaan triljoonaan kertaan sukat jaloistaan ja sit paleli). Samalla voisi teipata peitonkin niin ettei sitä voi potkia pois (varpaana löytänyt vauva ei oo kiva kaveri noin äidin yöunien mielessä, argh).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmiselvästi vauvateipille, jolla voisi näppärästi kiinnittää sukat jalkaan ja tutin suuhun ja pipon otsalle (ei silmille) olisi tilausta ja hurjat markkinat.

      Ryhtyäkö yrittäjäksi? Hmm...

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.