20.2.2014

Pitääkö käydä suihkussa jos ei tullut hiki?

Parin ihan kelvollista päivää eletty. Lapsi on kovin innostunut puhumisesta. Päivän kohokohta oli naapuritalon roskista tyhjentänyt roska-auto. Spektaakkelia varten haki tytär oma-aloitteisesti ikkunan ääreen jakkaran paremman näkyvyyden varmistamiseksi. Pitäisi varmaan viedä sitä saamaan kulttuurielämyksiä. 

Mutta mehän menemme elämysten ääreen! Annamme muskarille uuden mahdollisuuden. Tosin tällä erää evlutkun järjestämänä. Ei se voi olla niin paskaa kuin reilu vuosi sitten. Veisata osaan vaikken jäsen olekaan. 

Yritän pysytellä osittaisessa uutispimennossa sillä Ukraina ahdistaa ja kovasti. Pimennon vaihtoehto on nimittäin kaiken tiedon keräily ja ahmiminen, mikä ei näin 4 seinän sisällä ole se paras vaihtoehto. Demokratia on vaikea asia, mutta tavoittelemisen arvoinen. Vai onko? 

Päivän toista ahdistuspakettia on tarjoillut eduskunnan lähetekeskustelu tasa-arvoisesta avioliittolaista. En liveä pystynyt enkä halunnut kuunnella, koska raivo, mutta olen seurannut meininkiä #tahdon2013. Ei jumalauta. 

Jos minä saan valita ja vaikuttaa (ja toivottavasti edes osin saan), haluan takoa lapseni kalloon, että ihan jokainen ihminen on tasa-arvoinen. Jokaisella on oltava yhtäläiset oikeudet, lain takaamana. Jokaista on kunnioitettava. Lisäksi haluan, että lapseni oppii argumentoimaan kelvollisesti. 

Sivistysvaltiossa, vuonna 2014, keskusteltaessa ihmisten tasavertaisesta kohtelusta lainsäädännön näkökulmasta, kansanedustajat pläräävät raamatusta sitaatteja ja pohtivat voivatko lesbot käydä uimahallin suihkussa naisten puolella. Samalla julistetaan, että avioliitto tekee lapsia (luulin, että siihen tarvitaan seksiä) ja miehet eivät voi lisääntyä ja imettää eli eivät saa solmia keskenään avioliittoa. Öö. 

Minusta olisi hienoa, jos ihan jokainen lapsi saisi kokea kodissaan olevansa rakastettu ja tärkeä. Mielellään toki jokainen aikuinenkin. Sillä, kuka rakastaa tai kenen kanssa hän on naimisissa ei ole merkitystä. 

Olin ajatellut paukaista tässä melko pian naimisiin puolison (ylläri) kanssa, mutta antaapa olla niin kauan kun se ei ole kaikille mahdollista. 

9 kommenttia:

  1. Täälläkin poika puhuu, niistää avuliaasti äidin nenää ja luetaan autokirjoja.

    Äiti sen sijaan on hajalla, kuolema mielessä ja ahdistaa. En edes uskalla iltalehden sivuja avata ja tuuditan itseäni hömpällä ja ressaan kaikista tekemättömistä töistä. Nukkuminen ei meinaa onnistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi äiti. Kuis teidän opiskelijaterveydenhuolto? Voisiko siellä kipaista mainitsemassa, että uni ei toimi ja ahdistaa. Sulla on kuitenkin aika hurjia kokemuksia ja isoja muutoksia repussa.
      Iltapäivälehtien sivuilta kannattaakin pysyä poissa. Saa kuin paskan mielen. Hyvä, jos hömppä edes toimii.
      Huoli on.

      Poista
    2. Tää juhli eilen synttäreitä, minimaalisella alkoholimäärällä vedin kunnon itkut miehelle ja ulisin oikein olan takaa; olo ei muuten ole kamalan paha, tätä lisääntynyttä ahdistusta lukuunottamatta. Taidan oikeasti lopettaa alkon ottamisen kokonaan, pitkään muhinut päätös jota nää seuraavan päivän olot vaan vahvistaa kerta kerralta enemmän; mulle kun ei ole ongelma olla kuskina ja tanssitettavana selvin päin, miksi siis kärsiä tästä olosta enempää kun on pakko.

      Oon miettinyt melatoniinia, tiedä sitten onko humpuukia.

      Kouluterkka on jotain aivan kamalaa.

      Poista
    3. Niinjoo, kouluterkka. Tuudittauduin suloisiin mielikuviini YTHSltä, mutta sori. Pidä nyt mielessä kuitenkin jos jollekin mainitsisi.

      Melatoniinilla nyt tuskin saa itseään kovin paskaan kuntoon, eikös ne Suomessa myytävät pitoisuudet ole ihan naurettavia esmes Jenkeissä myytäviin. Että laita ihmeessä kokeiluun.

      Alkoholihan tunnetusti ryssii aivokemioita. Paremmin voin kun vältän ja niin moni muukin. Synttärionnittelut - olihan ne sun? Tai kenen hyvänsä. :)

      Poista
    4. Mun oli :) Kiitus. Ikäriisiä pukkaa!

      Poista
  2. Mä nyt oon tästä avioliittolakiasiasta vaahdonnut jo niin pitkää ettei kukaan edes jaksa kuunnella. Käyn kirkossa, luen raamattua. Vielä en ole onnistunut ymmärtämään miksi rakkaus ei määritä avioliittoa, vaan sukupuoli. En vaan tajuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mene jakeluun, mikä siinä tasa-arvossa on niin vaikeaa. Toisaalta asiat on kai ihan hyvin jos ei voi ymmärtää miksi kaikilla ei ole samoja oikeuksia. Ei sitä ainakaan raamatusta ole syytä kaivaa.

      Poista
  3. Oho, vau, uskaltaudutte muskariin! Roska-auto ja lumiaura on muuten meilläkin ihan huippujuttuja, niitä hehkutetaan joka ikinen päivä, vaikka vähään aikaan ei olis näkynytkään.

    Mä en seurannut tasa-arvoisen aviolittolain juttuja mistään tuutista, somesta nyt oon pari kannanottoa nähnyt, mutta koettanut harpata niidenkin yli. Ei kestä yhtään mitään raamatun sitaatteja nyt. Urpot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla on muskarin suhteen kielipoliittista agendaa (en luonnollisesti voi suhtautua asiaan asiana), että on melkeen pakko mennä kilkattamaan.

      Urpous on useimmiten huvittava, mutta joskus ahdistava ja pelottava ilmiö. Pääasia, että oma kanta on selvä.

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.