17.6.2013

Hei hei vauva!

No nyt ei ole enää vauvaa talossa. On taapero. Aavistuksen on hankalaa muistella millainen se vauva oli vuosi sitten. Itse kun oli kipeä ja ties missä pöllyssä kipulääkeiden ja hormonien seassa, pelotti ja hämmensi ja rakastutti ja ihastutti ja itketti. Vastahan se mahtui melkein kämmenelle. Nyt se on pelastettava päivittäin tuhannesta pulasta, kutitettava ja hauskuutettava ja tanssitettava ja viihdytettävä.

Vauvathan ovat ihania, mutta onneksi se vauva-aika ei kestä ikuisesti. Näin on hyvä. Pieni on lapsi vielä ja pieni saa ollakin. Lapsen kanssa vaan on paljon hauskempaa kuin ihan pienen vauvan, josta ei oikein tiedä mikä/kuka se on. Koko ajan selviää paremmin kuka meillä asuu ja puuhailee ja hurjastelee ja elelee.

 Syntymäpäivätkin vietettiin. Väittäisin, että ihan onnistuneesti. Tarjoilu vähän sinne päin, ilahduin paikallesaapuneista ystävistä lapsineen, en niinkään puolison sukulaisista, mutta olen ylpeä sietokyvystäni. Otin yhteen ainoastaan isofammon kanssa (ja mielestäni syystä).

Yritin hillitä, mutta joudun vähän ulostamaan:

Rouva Isofammo saapui ensimmäisten joukossa kalaaseille. Lapsi vierastaa ja roikkuu äidissä, kuten ikään kuuluu, joten olin ripustanut sen viime hetken siivoilujen ja hässäköiden ajaksi hüftschlingeen, että saadaan jotain tehdyksi. Rouva marssi (kengät jalassa, stana) suoraan naama lapseen kiinni, veti siltä tutin suusta ja tokaisi: "Tuoltako sinä näytät?!". Ei ole vielä koskaan lapsi sukeltanut itse niin syvälle liinaan piiloon. Yllättäen sain hillityksi itseni, mutta yhtään hankalammassa mielentilassa olisin varmaankin vetäissyt muijaa avokämmenellä.

Lapsen päiväuniajan lähestyessä sille juttelin, että saat kohta tilkan maitoa ja pääset sitten unille. No rouva Isofammohan siihen kauhistuneena: "Annatko sinä noin isolle lapselle vielä rintaa?!". No meikäläisen päähän ei sitten pysynyt enää ummessa, mutta se siitä. Tiedustelin, että mikähän tässä tilanteessa on vikana ja mikä niin kovin vastustaa. Luikki ressukka karkuun.

Mä oon edelleen niin kusipääksi vuosien varrella kasvanut, että en ala edes vanhukselta sietää omassa kodissani mitä tahansa käytöstä ja kommentteja. Enkä varsinkaan lapseeni kohdistuvana. Lapsi on myös kodissaan, ei se ole mikään objekti, jolle tehdään toimenpiteitä ja josta voi puhua ihan miten sattuu. Harvemmin mäkään menen toisten koteihin arvostelemaan kiukkuisena, että jo on romua kertynyt.

Synttäripäivän taituttua illaksi ja lapsen simahdettua vihdoin unilleen, minä korkkasin kaljan *tsih*. Eilen olikin sitten aivan järkyttävän paska olo - sain siitä yhdestä (1) bissestä darran. Tulipahan sekin sitten kerralla selväksi.

Ensimmäisen vuotensa kunniaksi lapsi muuten aloitti kätevän "vain äiti kelpaa" -kampanjan. Isille vingutaan ja karjutaan joka välissä. Meen ensi maanantaina töihin. Siinäpähän keksivät miten tulla toimeen keskenään. 

Mielestäni oon onnistunu ottamaan taaperoitumisen hirveän hyvin. Enkä halua uutta vauvaa. Ainakaan nyt. Huh. 

6 kommenttia:

  1. Onnea taaperolle! :)

    Aiheesta kiivastuit, luulisi nyt aikuisten ihmisten tietävän miten pikkuisia lähestytään.

    Oon kanssas samaa mieltä siitä että vauvat on ihania, mutta nää oikeet persoonat on ihan parasta :)

    Meillä on pojalla joku vierastuskausi miehiä kohtaan. Mutta se osaa sanoa ädhii kun se katsoo mua, ja ithii kun se kattoo isäänsä :) Oon ihan myyty ja kyynelissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko ajanhan tuon kanssa on ihan myyty ja kyynelissä. Ja välillä meinaa otsasuoni haljeta ja tekee mieli kiljua, jotta kasva jo tajuamaan jotain edes!!! No enpä kilju.

      Lapsen kuivakka huumorintaju on ihan parasta. Hyvä, että tulee äitiinsä edes jossain.

      Poista
  2. Onnea taaperolle ja sen vanhemmille! Mullahan on jatkuvasti sekä sisko että äiti kyselemässä, milloinka oikein mahdan vihdoin lopettaa imettämisen. Ilmeisesti olis pitänyt älytä jo. Että kun ei enää näin vanha mitään tissiä tarvitse. Äiti hokee koko ajan, että anna nyt sitä korviketta, anna sitä korvikettä äläkä mitään tissiä.

    Mulla on edelleen joku vauvavauvalässynläävauva-kausi. En kestä tuon lapsen taaperoitumista - isänsä huomautti, että saatiin jo postia, jossa meitä puhuteltiin taaperon vanhempina ja mä kielsin sitä käyttämästä taapero-sanaa taloudessa ennen kuin sitä voi oikeasti käyttää. Meillä on vielä vauva. VAUVA. Tahdon vauvan.

    Onnea siis myös järkevästä suhtautumisesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, ai sulla on oikeen painesta niskassa. Tosi ikävää. Mikä piru siinä korvikkeessa niin autuaaksi tekee - tissistä tulee halavempaa ja parempaa kamaa, molemmilla pysyy penskat hengissä ja kasvussa. Enkä mä ees tiedä miten imetyksiä lopetetaan ni aattelin imettää niin kauan ko kelepaa. Luuhaan pitkin fbn taaperoimetysporukoita hamuamassa vertaistukea, jota en oikeastaan edes tarvitse.

      Koin jonkin lohdullisen ahaaelämyksen, kun tajusin, ettei vauvasta tullutkaan taapero yhdessä yössä vaan se on ihan sama vauva. Ihan pikkuvauvalta se näyttää unillaan, isolta tytöltä touhutessa. Hyvä niin.

      Poista
  3. Onnea teille! Munkin mielestä toi mun vauva vaan paranee päivä päivältä, kun vauvamaisuus vähenee :)

    Ja voi vitsi mitä sukulaisia teillä :/ Taas meni meikältä ihan hukkaan oma taaperoimettäjä-äitini, jolla ei varmaan olis ollut nokan koputtamista. Olisin osannut ehkä arvostaa, kun jengi saa kuunnella ties mitä hömppää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiits. Pitäisi harjoitella taaaaaas kerran jotain 'olen zenhanhi ja selkäni on vedetön' mantraa, mutta kilahtelee aina.
      Miksi ääneen kommentoida toisten kotona toisten valintoja - mysteeri. Ainahan sitä esmes toisten tapetit kehuu vaikka ois ihan hirveet.

      Multa ei tänään tää kommentointi onnistu alkuunkaan. Tulee ihan mitä sattuu.

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.