10.6.2013

Vastustaa

Tekee mieli vähän ruikuttaa.

Tänään on neuvola. No sehän tunnetusti mielialaani kohentaa, multa kun ei vaan onnistu nämä "kyllä neuvolassa on niin kiva käydä kuulemassa kehuja omalta tädiltä ja saa tietää onko lapsi kasvanut ja hyviä vinkkejä matkaan jne.". Aina jaksan näitä innostusrimpsuja ihmetellä niihin törmätessä. Että vikalistaa ja rokotuksia hakemaan iltapäivästä. Päiväuniaikaan, saatana.

Tuskalla ja hiellä ja kettuilulla ja ties millä maustetun Kierukka Kunnalliselta -projektin tuloksella piti myös olla jokin katsastus, mutta ajattelin pyytää uutta aikaa koska tulvin. Aina kun yritän näitä useampi kärpänen yhdellä läpsyllä -yhdistelmiä lopputuloksena on hankaluutta.

Äiti leikataan huomenna. Toipumisprosessin odotetaan olevan erittäin pitkän ja kivuliaan. Käteväähän olisi ollut jos olisin tässä pyörinyt kotosalla lapsen kanssa edelleen, mutta kun sairaalasta vapautetaan, pitäisi mun tehdä kahdeksantuntista päivää työmaalla. Siinä ei paljon kaupassakäynnit, ruokinnat ja virkistykset onnistu. Toki myös stressaa ja ahdistaaa ja huolettaa ihan itse leikkauksen sujuminen, riskitöntähän ei koskaan ole. Ehkä yksinkertaisimmillaan ilmaistuna pelottaa.

Pitääkö tässä laittaa kuitenkin jossain vaiheessa toinen lapsi tulemaan, ettei tyttären tarvitse yksin vanhempiaan huoltaa? 

Tyttäreni sai suunnilleen viikko sitten uuden serkun. Kovia ovat lapsia tekemään. Vetäisin mukillisen kahvia väärään kurkkuun kun kuulin lapsiparan nimen. Puoliso otti vähän nokkiinsa kun oli pakko vääntää aiheesta aivan mahtavaa läppää.

Lapseni täyttää lauantaina vuoden. Pitääkö facebookiin sommitella aiheesta jokin rimpsu: "Vuosi sitten leikkaussalihenkilökunta oli vittumaista, eikä kukaan sinua tuonut äidille heräämöön, mutta olet ihanin, kaunein, rakkain ja tärkein aarteeni, pieni tyttäreni." Jatkan harjoituksia, jokin tuossa vielä tökkii.

En tiedä mitä tarjota syntymäpäivillä. Yksikään sukulaiseni ei saavu paikalle (en tosin ole tekemisissä kuin äitini kanssa ja sattuneesta syystä hän ei pääse saapumaan). Koitin kutsua ystäviä, etten olisi heti puolustuskannalla karvat pystyssä puolison sukulaisten edessä (eipä ole niitäkään näkynyt edellisen kerran jälkeen, mistä syytetään minun yhteistyökyvyttömyyttäni).

Joka tapauksessa, toivon, että kalaasien aikaan ei sada ja lämpötila on kohtuullinen, jotta voimme oleskella ulkosalla. En ole päässyt vielä ajatuksen tasolla sujuiksi sisäkekkereistä.

7 kommenttia:

  1. kyllä hiukan pyöritin silmiäni kaverin "vuosi sitten ensi-imetin" -päivitykselle. hyvää imetyksen ensimmäistä vuosipäivää vaan! aijoo vauvakin täytti vuoden mutta nevermind.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhhyhhyy... Melkeen tekee mieli viilata jotain lähes yhtä urpoa ilmoille. Onhan se kuitenkin tapana. Toisaalta - yksi vaihtoehto voisi olla "Se tunne, kun..." -alkuinen. Se tunne, kun vuosi sitten venäläisellä anestesialääkärillä meni hermo puudutuksen epäonnistuessa kerta toisensa jälkeen."

      Taidan luovuttaa.

      Poista
  2. Jopas riittää aprikoitavaa teilläkin. Toivottavasti äidin leikkaus menee hyvin ja toipuminen pääsee vauhtiin.

    Pitäisi varmasti itsekin miettiä jo vuotiskekkereitä. Pientä haastetta tulee ajankohdasta, kun ollaan varmasti juuri muutettu. Pitäiskö suosiolla tulla tänne lapsen mummolaan pitämään kestit vai yrittääkö saada jengi ajelemaan Kaupunkiin? Ei tietoa. Anyways, onnea jo etukäteen, toivotaan että keli olisi inhimillinen!

    Mä oon miettinyt noista neuvolakäynneistä, että olen itse varmaan joku murheenkryyni, kun aina ahdistun käynneistä. Epäilen, että suurin osa muista osaa ottaa ne käynnit jotenkin lunkimmin ja osaa vetää nirinät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tuskinpa nimittäin ne muiden lapset sen ihmeellisempiä on kuin omakaan. Me saatiin viimeksi huutia kasvusta ja lapsen konttaamattomuudesta - ei kuulemma missään nimessä saa asettaa lasta lattialle istuvaan asentoon vaan se pitää laskea konttausasentoon ja kontata sille esimerkiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ihan meren äärellä asustamisessa on se hyvä puoli, että harvemmin sataa. Vaikka 10 km sisämaahan päin sataisi, on ihan hyvät mahikset, että kuivana pysytään. Ois kiva. Puolison sukua kakaroineen mun olohuoneessa ja tahmaisessa keittiössä - ei saatana. Kiitokset onnitteluista. Jotenkin tyhjä olo. En ole vielä itkenyt.

      Hankalalta kuulostaa teidän logistiikka. Eikös matka kuitenkin ollut ihan inhimillinen? Katso missä kunnossa kämppä on muuton päälle ja onko yhtään paukkuja jäljellä - sen mukaan sitten.

      Ai, teitäkin on ripitetty konttaamattomuudesta. Kylläpä ollaan paskoja perheitä. Tytär päästeli kontaten muistaakseni tasan 10,5 kk:n kohdalla. Ihan istualtaan kiepsahti matkaan.

      Onko ne muijat näiden esimerkkikäytöstensä kanssa tosissaan vai yrittääkö ne murjoa vitsejä? Ookko paljonkin mallikontannut?

      Poista
  3. Toivon nättiä ilmaa synttäreille! :)

    Ja jaksuja nyt niinko yleisesti kaikkeen hässäkkään.

    Oon nykyään laiska paitsi postaamaan niin myös kommentoimaan; ei vaan irtoo mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että toivot ja kiitos muutenkin. :)

      Ei oikeen irtoo multakaan. Sievä ja hauska oli kuva pojastasi, en sitäkään muka ehtinyt käydä kirjaamassa.

      Kun jaksat, kerrothan miten muutto jne sujui.

      Poista
    2. Kiitos. Senkin poistin kun iski sittenkin paniikki ties mistä pervoista :DD

      Ja joo, rapsaa on tulossa, varmaan ensi kuussa jos tätä vauhtia saan kirjotettua. Raakile ollut olemassa jo viikon ja siellä on muutama viiva.

      Mutta joo. Oon ihan uskomattoman onnellinen, helpottunut ja äh, sellanen tyhmä hymy naamalla kuljen menemään vaikka kämppä on vielä sekaisin.

      Poista

Kommentoi pois - kunnioitathan yksityisyyttä.